The Pains Of Being Pure At Heart - "Belong"

 
 
 
The Pains Of Being Pure At Heart
“Belong”

Ett band som jag lyssnade på mycket i somras som jag inte har skrivit om i bloggen är det amerikanska bandet “The Pains Of Being Pure At Heart”. De förtjänar helt klart lite mer plats i den här bloggen än de fått och överlag också tycker jag. Jag kan fortfarande bita mig i naglarna över att ha missat dem när de spelade i Stockholm den 4/11 men jag var utomlands övervägde till och med att åka till Paris och se dem med en kompis men ekonomin står som alltid ivägen. Jag tycker att deras skiva “Belong” har ett riktigt skönt indiesound snyggt och välproducerat men ändå skitigt. Överlag så är skivan mycket melodiös och glad utan att bli fånig. Man fastnar direkt för soundet och det förvånar mig att de inte är större än vad de är. Detta är bandets andra studioalbum och är dessutom producerat av giganten “Flood” (som även producerat U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Sigúr Rós, The Killers m fl). Skivan levereras med en rejäl dos energi som jag bara hoppas att de kan leverera live. Kolla även in deras första skiva:
“The Pains Of Being Pure At Heart”
 
Detta är en bokning för festivalerna i sommar som jag skulle se som högst intressant.

Lyssna på...

Allt! Men om du har bråttom...

1.The Body
2. Heart In Your Heartbreak
 
Mysig video från Letterman...
 

Belle & Sebastian - "The Boy With the Arab Strap"

 
 
 
Belle & Sebastian
“the boy with the arab strap”

En skiva som har gått på repeat de senaste veckorna är faktiskt en gammal goding från 1998, The Boy With the Arab Strap av Belle & Sebastian. Jag tycker att skivan överlag har (precis som de ofta har) mycket smakfulla melodier och en skön myskänsla rakt igenom. Vill man uppleva en renässans i musikväg så tycker jag absolut att man ska kolla upp denna skiva som är en skön kontrast till det mesta som produceras idag och dessutom från ett band som har inspirerat många av dagens stora musiker.

Skivan börjar starkt med låten “It Could Have Been a Brilliant Career” och fortsätter med “Sleep the Clock Around” (som är en av mina personliga favoriter).  

Jag tycker att ni ska värma er i vintermörkret med denna skiva och en kopp te. Den passar  perfekt i bakgrunden eller i lurarna påväg till jobbet och ger en skön stämning för dagen.

Lyssna på dessa först:

1.Sleep the Clock Around
2.It Could Have Been a Brilliant Career
3.Seymour Stein
4.Dirty Dream Number Two
5.Is It Wicked Not to Care?
6.A Space Boy Dream

Där fick jag nästan med hela albumet...det säger en del!

Bra skiva!

RSS 2.0